blue

Ποιοι Είμαστε - Εγκαταστάσεις

 

grammateia-sima Το Εθνικό Ωδείο γνωρίζει καλά πόσο πολύτιμη είναι για το παιδί η μουσική παιδεία. Γι'αυτό, αγκαλιάζει με ξεχωριστή φροντίδα όλα τα νεαρά παιδιά που έρχονται σε αυτό για να μάθουν μουσική, βοηθώντας τα ουσιαστικά να ανακαλύψουν το ταλέντο τους, να το καλλιεργήσουν και να κάνουν πράξη την αγάπη και τη γνώση της μουσικής.Με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία και με πλήρη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης ενός τέτοιου έργου,οι συνεργάτες του Εθνικού Ωδείου Παλαιού Φαλήρου μοιράζονται τις γνώσεις και τη πείρα τους με το κάθε σπουδαστή και ταξιδεύουν μαζί του στόν μαγικό κόσμο των ήχων.Ακολουθώντας το όραμα του ιδρυτή του, του εθνικού μας συνθέτη και μεγάλου δασκάλου Μανώλη Καλομοίρη για μια εκπαίδευση που στηρίζεται στην ελληνική μουσική ιδέα και ενσωματώνει παράλληλα όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές που μας κληρονόμησαν οι μεγάλες μουσικές σχολές της Δύσης, το Εθνικό Ωδείο έχει δημιουργήσει την δική του μοναδική παράδοση στον πανελλήνιο χώρο που έχει φέρει πολλά λαμπρά αποτελέσματα στην πάνω απο ογδόντα χρόνια δράση και εκπαιδευτική του πορεία.

 

piano-kalomiris-bethoven Συνδυάζοντας επιδέξια αυτή την επιτυχημένη παράδοση με ένα μοντέρνο πρόγραμμα σπουδών Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου εγγυάται σήμερα μαζί με το ικανό και έμπειρο διδάκτικο δυναμικό του μουσικές σπουδές υψηλών προδιαγραφών.Καλεί λοιπόν όλους όσους θέλουν να κάνουν πραγματικότητα τα μουσικά τους όνειρα,να έρθουν κοντα του και να σαλπάρουν μαζί του για το υπέροχο ταξίδι που θα τους οδηγήσει στο θαυμαστό σύμπαν των ρυθμών και των ήχων. Ελάτε να μας γνωρίσετε! Το Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου είναι ένα πρότυπο μουσικό ίδρυμα με πλούσια εμπειρία και αναγνωρισμένο έργο στο χώρο των κλασικών σπουδών,ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται με δυναμικά βήματα στις ολένα αυξανόμενες απαιτήσεις της μουσικής παιδείας του 21ου αιώνα.

Προσφέρει άρτια μουσική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες για την κατάρτιση άξιων ερμηνευτών,συνθετών και διδασκάλων της μουσικής τέχνης.Γι αυτό το σκοπό ανανεώνει συνεχώς τα εκπαιδευτικά του προγράμματα σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, παρέχοντας πέρα απο τα κλασικά τμήματα, κύκλους σύγρονων σπουδών ηλεκρονικής και μοντέρνας μουσικής και γνωριμία με τις νεότερες εξελίξεις στη μουσική πληροφορική και τεχνολογία.

Παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές και απόφοιτους να παρακαλουθήσουν σεμινάρια και εργαστήρια μουσικής και να συμμετέχουν σε ποικίλες εκδηλώσεις και μουσικούς διαγωνισμούς, αναπτύσσοντας το αίσθημα της ευγενικής άμιλλας.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Εθνικό Ωδείο εκτός απο Κέντρο Μουσικής Παιδείας είναι και φορέας Πολιτισμού,συμβάλλοντας ενεργά στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας με ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες και ποικίλες εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών.Συνεργάζεται με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς καθώς και με την τοπική αυτοδιοίκηση σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας.Επίσης διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με διεθνή χαρακτήρα προωθώντας γόνιμες συνεργασίες με άλλες χώρες.

48 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Το Εθνικό Ωδείο είναι πρωτοπόρο στην ιδέα της αποκέντρωσης της μουσικής εκπαίδευσης.Εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα καθώς επίσης και στην Κύπρο με 48 παραρτήματα που παρουσιάζουν σημαντικό εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο και τελούν υπό την εποπτεία του Κενρικού Εθνικού Ωδείου. Είναι κοντά σε όσους αγαπούν την μουσική,ανοίγοντας σε κάθε γειτονιά τις πόρτες του για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της μουσικής.

Το Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου παρέχει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να βρίσκονται σε ένα ζωντανό μουσικό περιβάλλον και να καλλιεργήσουν τη μουσική επικοινωνία ,με τη πραγματοποίηση ποικίλων εκδηλώσεων και τη λειτουργία μουσικών συνόλων στα οποία μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος.

Τμήμα Μουσικής Αγωγής

Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-7 ετών. Κάντε κλίκ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Γνώρισε την Ελληνική μουσική παράδοση

Μαθηματα Βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακού τραγουδιού. Έκπτωση σε αρχάριους μαθητές των σχολείων του Παλαιού Φαλήρου. Προγράμματα εκμάθησης παραδοσιακής μουσικής για κάθε ηλικία.